Станчо Ставрев

Станчо Димитров Ставрев е роден на 05.01.1976 година в гр. Ямбол. Завършил е Велико търновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Магистър е по балканистика. Специализирал е етнология, архивистика и музейно дело.

След завършване на Великотърновския университет през 2001 година, професионалното му развитие започва в община „Тунджа” като възпитател в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Бояджик. Последователно е  преподавател в училищата в селата Кукорево и Тенево. В периода август – ноември 2005 г. е директор на Основно училище „Неофит Рилски”, с. Маломир, а от ноември 2005 г., до назначаването му за заместник-кмет на общината е директор на Основно училище „Христо Ботев” в с. Кукорево.

След местните избори през 2007 г. е общински съветник и председател на Постоянната комисия „Образование, здравеопазване, социални дейности, култура, вероизповедание, преименувания, спорт, младежки дейности и туризъм”. Участва в разработването и реализацията на поредица от проекти с външно финансиране. Автор е на методически разработки и публикации в сферата на гражданското образование. Участва като представител на Националното сдружение на общините в Република България в редица междуведомствени комисии и съвети. През 2013 г. е отличен от Синдиката на българските учители като най-добър социален партньор. Носител е на отличието на НСОРБ „Общинар реформатор“. Народен представител е в 45-ото НС. Над 13 години е заместник-кмет на Тунджа. Преди избирането му за кмет е част от екипа на Община Стралджа.

Семеен, с две деца.


пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени