Спорт

На територията на община  „Тунджа”  развиват активна спортна дейност 19  спортни клуба. От тях 13 са футболни, а шест са клубовете за високо спортно майсторство. 12 футболни клуба участват в регионалното областно първенство, а ФК „Ураган”, с. Бояджик, участва във “В” аматьорска футболна група.

Шестте клуба за високо спортно  майсторство участват в спортния календар на страната. Това са: Ученически клуб „Тунджа”, с. Кукорево, който обхваща осем вида спорт; Боксов клуб „Априлец”, с. Бояджик, който е единственият лицензиран селски боксов клуб в България; МСК „Диана-Рейсинг”, с. Кабиле; Клуб по спортни танци „Тандем”, с. Стара река; ВСК „Щурмовик”, с. Безмер и СК „Джудо и самбо”, с. Роза.

Futbol1
Tenis na masa 2016

Ученическите спортни игри са основна изява на ученическия спорт в общинските училища на „Тунджа”. Редовно се провеждат  състезания по тенис на маса, баскетбол, волейбол, лека атлетика и футбол. Учредена е преходна купа по ученически футбол „Тунджа”, посветена на Деня на общината.

Традиция са турнирите по бокс на името на Джон Атанасов, по лека атлетика в Деня на българския спорт – 17 май, щафетни игри „Бързи, смели, сръчни” за най-малките. Ежегодно се провежда  церемония по награждаване на най-добрите спортисти на общината за съответната година.

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени