00 01

Нова приключенска зона в с. Козарево

В приказния свят на Общинския център за иновации и детско развитие „Тунджа“, с. Козарево, община „Тунджа“ от 20 януари 2022 г. има нова приключенска зона за интерактивни занимания, игри, творчество и взаимодействие на открито.

Извънредна сесия на Общински съвет „Тунджа“

Допълнение към решение от последната сесия за 2021 г. за участие в проект „МОСТ – Младежки омбудсмански съвет Тунджа – повишаване на активното участие на младежите в местното развитие“,  гласуваха на извънредно заседание общинските съветници. На заседанието присъстваха 17 души.

Продължава осигуряването на безплатна храна през 2022 година в община „Тунджа“

От началото на 2022 г. продължи  предоставянето на топла храна за 105 лица и семейства в неравностойно положение от 12 населени места на територията на община „Тунджа“. Това стана възможно след сключването на нов договор между Фонд „Социална закрила“ и Община „Тунджа“ по проект „Обществените трапезарии – социална закрила в малките населени места от селски […]

Проучват активността на радон в 335 жилища в община „Тунджа“

Проучване на активността на радон в 335 жилища в 44-те села на община „Тунджа“ ще бъде извършено през 2022 г. На кметовете и кметските наместници от община „Тунджа“ от РЗИ – Ямбол раздадоха  детектори според изготвен на национално ниво график.

Среща в община „Тунджа“ за проблемите с ел. захранването

За продължаващи проблеми с прекъсване на ел. захранването в много от тунджанските села сигнализираха кметовете и кметските наместници пред ръководителя на КЕЦ – Ямбол и представител на Кол центъра на ЕВН в Пловдив на среща, организирана от община „Тунджа“.

Георги Георигев - Кмет

Тунджанска благодарност

Благодарствени писма до над 50 дарители, които направиха Коледната благотворителна кампания на община „Тунджа“ най-успешната през цялата й 14-годишна история, изпрати кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев. Благодарение на закупените покани, даренията, откупките на търга и на коледния и кулинарния базар бяха събрани 76 950,85 лв. в подкрепа на тунджанските деца и млади хора. Досега […]

Децата от детската градина на с. Тенево благодарят

Децата от ДГ „Кольо Тенев“ с. Тенево направиха голяма изненада на кмета на общината Георги Георгиев, на председателя на Общински съвет Нели Славова и на събраните на първата оперативка за годината кметове и кметски наместници за Международния ден на думата „благодаря“. С букви в ръка те влязоха и подредиха думата „Благодаря“, а две от децата […]

Георги Георигев - Кмет

Повече деца са родени в община „Тунджа“ през 2021 г.

Повече деца са родени в община „Тунджа“ през 2021 г., съобщи кметът Георги Георгиев базирайки се на данните, предоставени от Дирекция „Човешки ресурси и ГРАО“ след приемане на регистрите по гражданско състояние от 44-те населени места в общината.

Георги Георигев - Кмет

Над 1,2 млн. лв. повече е събрала като собствени приходи община „Тунджа“ през 2021 г.

Собствените приходи на община „Тунджа“ през 2021 г. са с 1,2 млн. повече от първоначално планираните, съобщи кметът Георги Георгиев. Спрямо актуализирания план преизпълнението е между 10 и 15 %, а спрямо първоначалния план – между 20 и 30 %.

В Ботево почетоха 174 г. от рождението на Христо Ботев

174 години от рождението на поета и революционера Христо Ботев почетоха в тунджанското село, което носи неговото име вече 140 години. Ученици от ОУ „Христо Ботев“ бяха подготвили кратка програма от негови стихове, започваща със звучащото винаги актуално „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…“.

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени