Работно време ЦАО: Понеделник - Петък 08:00 - 17:00

Таня Христакиева откри втора самостоятелна изложба „Тунджанско утро“

02 01

Таня Христакиева откри втора самостоятелна изложба „Тунджанско утро“

Изложба „Тунджанско утро“ откри в сградата на Община „Тунджа“ Таня Христакиева, директор на „Местни данъци и такси“. Това е втората й самостоятелна изложба, която тя посвети на празника на Община „Тунджа“. Впечатляващ е творческият полет в нейните картини – вече 70, нарисувани само за една година и четири месеца.

Изложбата носи наименованието на една от картините – „Тунджанско утро“. „Утрото символизира началото, идеята ми беше с изложбата да внеса в деня ви настроението, което носят празниците“ сподели художничката и допълни, че експериментира в различни области и жанрове, но това, което обединява всяка от картините й е, че в нея е вложила много любов, хармония и топлина, които иска да предаде като емоция и на другите.

Като приятна изненада, Таня Христакиева обяви, че дарява картината, която носи името на изложбата. „Когато създадох „Тунджанско утро“, исках картината да отиде в човек с богата душа и с добро сърце, който обича тунджанската земя поне колкото мен. Не познавам по-подходящ човек от кмета на Община „Тунджа“ Георги Георгиев“, обясни тя, като отправи  пожелания за здраве към голямото тунджанско семейство, каквото е община „Тунджа“ и призова: „Нека обичаме община „Тунджа“, тя е наша“.

Трогнат от подаръка и от добрите думи, кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев заяви, че няма по-подходящо украшение за празника на общината от най-новите картини на Таня Христакиева. „Благодаря й за тази красота, с която дари общината за празника. Гордеем се, че имаме такъв професионалист като наш служител, гордеем се и с таланта на Таня. Само човек с голямо сърце и огромен талант, може да твори такова изкуство“, каза още тунджанският кмет.

Изложбата на Таня Христакиева, в която са подредени 17 изцяло нови творби, може да бъде видяна във фоайето на втория етаж в сградата на Община „Тунджа“.

Предишна Заповед пътища Тенево, Ген. Инзово, Крумово, Ген. Тошево

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени