Пожарникар и ученик спасиха кръста в Генерал Инзово и Тенево

DSC09177

Пожарникар и ученик спасиха кръста в Генерал Инзово и Тенево

Пожарникарят Михаил Колев и 17-годишният ученик Ангел Йорданов спасиха кръста при богоявленските ритуали в тунджанските села Генерал Инзово и Тенево.

„Радвам се, че тунджанци почитат традициите на Богоявление и спазват този ритуал“, поздрави всички присъстващи на край общинския басейн в с. Генерал Инзово кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, и пожела новата 2023 г. да бъде здрава, мирна и успешна!

Празнична литургия отслужи отец Стоян, за кръста тази година се хвърлиха шестима участници.

Най-бързо до него доплува 37-годишният пожарникар Михаил Колев, който участва в богоявленския ритуал в Генерал Инзово за втори път. Той получи парична награда от кмета на общината Георги Георгиев и отправи пожелания за здраве на всички.

Петима скочиха във водите на река Тунджа на богоявленския ритуал в Тенево, но 17-годишният Ангел Йорданов от селото спаси кръста за втора поредна година. Кметът на общината Георги Георгиев и кметът на Тенево – Димитър Комитов, го поздравиха и му връчиха парични награди.

В Тенево празникът започна с богоявленска литургия в храма на селото „Св. Константин и Елена“, отслужена от отец Жельо, след което продължи край реката с хвърлянето на кръста.

Гости на богоявленските ритуали в община „Тунджа“ бяха и  председателят на Общински съвет Нели Славова, зам.-кметът на общината Димитър Димитров, секретарят Галина Иванова, началникът на Районно управление „Полиция“ – „Тунджа“ Илиян Анастасов, общински съветници и кметски наместници на населени места.

Предишна Заповед бели петна Бояджик, Видинци, Гълъбинци 1

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени