Имало едно време…

IMG 0330

Имало едно време…

„Имало едно време…“ така започва всяка българска народна приказка, така започва и приказката на децата на Тенево, посветена на Деня на детската книга.

На 6 април в етнографската сбирка при Народно читалище „Просвета-1910“, с. Тенево, децата от Детска градина „Кольо Тенев“ и Обединено училище „Васил Левски“, с. Тенево имаха удоволствието да се срещнат и да слушат приказка, разказана от актрисата Велика Видева. Събитието е част от местните инициативи, с които читалищата на територията на община „Тунджа“ се включват в празничните прояви, посветени на Деня на Общината – 22 април.

Малчуганите и учениците от начален етап участваха във викторина, в която имаха задача да отгатнат фрагменти от български народни приказки и да разкажат за поуката, която всяка от тях носи. Разбира се, всеки дал верен отговор, получи и награда – шоколад.

Празникът продължи с драматизация на известни народни приказки. Любознателните герои, под ръководството на своите преподаватели, ги пресъздадоха по увлекателен и забавен начин, показвайки завидни за годините си актьорски умения.

И както всяка приказка има щастлив край, така и тази приказка завърши щастливо за децата – всяко дете получи грамота от Нели Ройдева – секретар на НЧ „Просвета-1910“, с. Тенево, а актрисата Велика Видева подари по една детска книжка на всяка група и клас с послание да обичат българските народни приказки и да четат повече книжки.

Предишна Нов проект на Община „Тунджа“ ще обнови облика на улиците в 44-те населени места

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени