Работно време ЦАО: Понеделник - Петък 08:00 - 17:00

Благотворителността продължава

Viktor

Благотворителността продължава

Историята на Виктор от село Кабиле продължава да докосва сърцата на много добри и щедри хора.

Той е диагностициран с вътрешна хидроцефалия. Направени са му две неврохирургични операции. По-късно се установява, че страда и от детска церебрална парализа-квадрипареза.

Рехабилитациите, които провежда, подобряват в известна степен състоянието му, но като цяло, ефектът от тях е незадоволителен. Виктор е насочен към специалисти в чужбина, където рехабилитацията е скъпоструваща.

Неговата мечта да ходи на детска градина, като другите деца, се превърна в кауза на цялата общност, която се обедини, за да помогне на Виктор да проходи. От събраните средства на  Дванадесетият Благотворителен бал на община „Тунджа“ през 2019 г., които се разпределят под формата на стипендии, еднократно финансово стимулиране за ученици и студенти с високи постижения или се предоставят за лечение, бяха осигурени две рехабилитации за Вики в клиника в Истанбул на стойност 12 000 лева.

Благодарение на големите сърца на дарителите, последната сума за неговото лечение, в размер на 5000 лева, бе осигурена от събраните средства на Коледната благотворителна инициатива на общината през 2020 г.

Заради хидроцефалията Виктор претърпява още операции, като така до момента те са общо четири.

През месец декември 2020 г. му е направена ревизия на клапната система, която за съжаление не дава очаквания резултат, след което е направена нова операция и е заменена цялата клапна система с нова.

На провелия се редовен седмичен брифинг на община „Тунджа“ неговата майка благодари на общината и на всички дарители за съпричастността, а той получи ортопедичен стол, дарен от екипа на Обединено училище „Васил Левски“, село Тенево.

Общата кауза продължава. Всеки, който желае да  помогне за лечението на Виктор , може да направи дарение по сметка :

Дарителска сметка на Виктор Петров Костадинов IBAN: BG17STSA93000025985308,

BIC: STSАBGSF

Предишна Хипотерапия в община „Тунджа“

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени