Тържествена церемония за Деня на община „Тунджа“

ARTS6994

Тържествена церемония за Деня на община „Тунджа“

С Тунджа в сърцето, с чувство на единение, с любов към земята и празнично настроение – така може да се опише Тържествената церемония на 22 април – Ден на Община „Тунджа“.

На нея присъстваха народните представители Димитър Иванов, Мирослав Иванов и Кристиан Вигенин, Биляна Кавалджиева – областен управител на област Ямбол, Николай Костадинов – заместник-областен управител, Валентин Ревански – кмет на община Ямбол, Атанас Киров – кмет на община Стралджа, Христо Христов – кмет на община Болярово, Петър Гендов – кмет на Община Елхово, Милен Димитров – командир на Гарнизон Ямбол и 22-ра Авиационна база Безмер, Илиян Анастасов – началник на Районно управление „Тунджа“, делегация от Болград, водена от Сергей Димитриев – кмет на Болград, делегация от Варта, водена от Кристиан Коргулецки, общински съветници, кметове и кметски наместници.

След Химна на Република България, начало на празника дадоха децата от Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“, с. Роза.

Водосвет за здраве и благополучие отслужиха Негово Високопреподобие Архимандрит Димитрий и отец Янко.

Присъстващите се насладиха на талантливите изпълнения на гайдарчето Мирослав Митков, с корени от с. Гълъбинци, ансамбъл „Кабиле“ при Народно читалище „Напредък-1930“, с. Кабиле, както и Тервел Димитров от с. Бояджик, представен лично от Станчо Ставрев – кмет на Община „Тунджа“.

В приветствието си Станчо Ставрев сподели идеи за развитието на общината и това тя да става все по-привлекателно място за живот, а стихотворението на Тервел бе финал на това непринудено и вълнуващо слово.

Водещи на Тържествената церемония, редом с актрисата Велика Видева, бяха и двама от най-младите кметове в общината – Стоимен Петров и Енчо Йоргов.

Красив финал на празника бе изпълнението на Вили Русева – „Песен за Тунджа“, която вече има свой видеоклип.

По-късно присъстващите имаха възможност да разгледат изложението „Произведено в Тунджа“, в което участваха 25 производители и фирми от територията на общината.

Предишна Покана за провеждане на консултации за определяне съставите на СИК

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени