Стартира новa услуга по проект „РЕ-АКЦИЯ чрез информация срещу домашното насилие и насилието по полов признак“ в НУ „Св. Климент Охридски“, село Крумово

viber image 2023 11 16 13 50 29 954 (1)

Стартира новa услуга по проект „РЕ-АКЦИЯ чрез информация срещу домашното насилие и насилието по полов признак“ в НУ „Св. Климент Охридски“, село Крумово

От 23.10.2023 продължава изпълнението на основна дейност по проект „РЕ-АКЦИЯ чрез информация срещу домашното насилие и насилието по полов признак“, реализиран с финансовата подкрепа на Норвежки финансов механизъм 2014-2021, Програма „Правосъдие”, Малка грантова схема, който се изпълнява в партньорство между Сдружение Евроклуб Жена и Община Тунджа, на територията на село Крумово.

В трето село от територията на Община Тунджа започна работа “SOS кабинет“. Тази специфична услуга, осигурява в училището на село Крумово, Община Тунджа, кабинет, в който в продължение на 3 месеца, ще има на разположение психолог-специалист по домашното насилие и насилието по полов признак за по 4 часа на ден (следобедната част на деня). Кабинетът предоставя безплатни психологически консултации и личностна подкрепа, но също така, и подкрепя към децата/лицата, потърсили помощ и съвети за реализиране на пазара на труда, като начин за овластяване и самостоятелност. Кабинетът е насочен както към деца, така и за техните родители – предимно жени. Психологът е на разположение както за индивидуални консултации и подкрепа, така и за групови беседи на теми като: как да разпознаваме домашното насилие, как да се справяме с кибернасилието, на кой да споделим, когато сме обект на насилие на училище или у дома.

 „SOS кабинетът“ в село Крумово, се намира в НУ „Св. Климент Охридски“, кабинет No 3, на първия етаж, с работно време от 13:00 до 17:00 часа, с психолог Петя Александрова. Кабинетът ще работи в периода 23.10.2023 до 23.01.2024.

В рамките на проекта е предвидено функционирането на още един кабинет за психологическа подкрепа в село  Ботево, за период от 3 месеца. Този кабинет ще започне работа от началото на 2024 г.

Повече информация за проекта, може да намерите на сайта на проекта или на сайтовете на партньорите по проекта ( Сдружение Евроклуб Жена- https://euwomanbg.com/ и Община Тунджа – https://tundzha.bg/).

Предишна Обявление

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени