Старт на „Лятното училище“ в община „Тунджа“

DSC07185

Старт на „Лятното училище“ в община „Тунджа“

Община „Тунджа“ организира за шести път лятно обучение на бъдещи първокласници. От 01.08.2022 г. в селата Хаджидимитрово и Завой  започна изпълнение на дейността „Допълнителна подготовка за равен старт в училище”. Инициативата е част от предвидените интегрирани услуги, планирани за реализация през ваканционните месеци по проект „Желани пространства” – комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места”, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

„Лятното училище” ще бъде с продължителност 1 месец и ще обхване 2 групи по 15 деца. Общо 30 деца на възраст 6 и 7 г., ще участват в интерактивни ролеви игри, образователни занимания и други дейности, чрез които ще се създадат условия и възможност те да съхранят и доразвият придобитите умения. Под формата на групови и индивидуални консултации специалистите ще подпомагат и насърчават подготовката на родителите в планирането и провеждането на различни прояви, съпътстващи както лятното училище, така и подготовката на бъдещите първокласници.

Проектът не е само шанс за децата за по-добра подготовка за училище, но и добра възможност за реализация на педагозите. Своята първа работа като учител по проекта получи Мариана Василева от с. Козарево, която съвсем наскоро завърши бакалавърска степен по специалността „Предучилищна педагогика и логопедия“. Тя е от талантливите тунджански млади хора, получавала е еднократно финансово стимулиране като ученичка, носител е на стипендията на народния представител Кристиан Вигенин, а тази година получи еднократна финансова подкрепа от общината като студент четвърти курс.

Предишна ВиК-аварии, ремонти и спиране на водата на 04 август 2022 г.

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени