Шестнадесети общински пролетен празник на коня и конния спорт в село Тенево

00 029

Шестнадесети общински пролетен празник на коня и конния спорт в село Тенево

На 30 март 2024 г., се проведе шестнадесетият общински пролетен празник на коня и конния спорт в село Тенево, с организатори Община „Тунджа”, Кметство с. Тенево и Народно читалище “Просвета -1910”.

На празника присъстваха Николай Костадинов -заместник областен управител на област Ямбол, Атанас Христов -председател на Общински съвет „Тунджа ” и Евгени Пенев заместник-председател, Станчо Ставрев-кмет на Община „Тунджа”, заместник -кметовете Стоян Петков и Пламен Петров, общински съветници и кметове на населени места.

В слънчевия съботен ден, на Герена се събра многобройна публика и над двадесет участници в категориите, които с нетърпение очакваха надпреварата. Изпълненията на малкия, но талантлив Павел от с. Тенево, ангелогласната Дора Георгиева и Певческата група на домакините, дадоха вълнуващо начало. Приветствия към жителите и гостите, отправиха Гергана Трънкова-кмет на с. Тенево и Станчо Ставрев, след което се извърши ритуалното захранване на конете.

Участниците в празника, бяха оценени от жури в състав д-р Румен Ройдев- председател и членове- Иван Гайдаров, Антон Петров, Стоян Панайотов, а наградите на отличените връчиха официалните гости на събитието.

Победителят в дългата кушия е Наско Илиев от с. Тенево, второ място Иван Стоянов от Ямбол и трето място Илия Илиев от Ямбол. В къса кушия отново победата е за Наско Илиев, а Атанас Русев и Ангел Йорданов са на второ и трето място. Наградата за най-млад участник получи Йордан Атанасов, а за най-възрастният-Илия Илиев. Награда за най-нагизден кон спечели Кольо Динев. Допълнително бе присъдена и награда за най-малкия Вихър, със стопанин от с. Тенево.

Шеснайсетият пролетен празник на коня остави незабравими спомени и очаквания за още вълнуващи изживявания в бъдеще.

Предишна Шестнадесети общински пролетен празник на коня и конния спорт в село Тенево. Видео

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени