Празнично училище в с. Роза

DSC07554

Празнично училище в с. Роза

С празнично училище и много атрактивни забавления за учениците ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Роза отбеляза няколко знакови годишнини – 144 г. от създаването му, 300 години от рождението на неговия патрон – Паисий Хилендарски, 260 г. от написването на „История Славянобългарска“ и 60 години от канонизацията на отец Паисий за светец.

Празнично украсеното читалище на с. Роза посрещна ученици, учители и гости, а директорката Мария Костадинова приветства всички настоящи и предишни учители и ученици. Тя очерта значението на историческата личност, чието име носи училището и благодари на всички, допринесли за неговия престиж.

Водещи на тържеството, което премина под формата на празнично училище, бяха певицата и автор на химна на община „Тунджа“ Вили Русева и нейната дъщеря – Нона Русева, която завърши училището през миналата учебна година.

Празникът започна с химна на общината и продължи със забавните часове. Първият от тях беше по природни науки, воден от родения в Ямбол Панайот Златев, който е завършил физика в САЩ и в момента е изследовател в университета в Шефилд, Англия.

Той демонстрира пред децата колко интересни могат да бъдат природните науки, когато става въпрос за опити и показа особените свойства на предмети при охлаждане с течен азот.

В забавното междучасие певицата Вили Русева представи свои авторски песни.

Вторият час беше по роден език и култура с консултант актьорът Георги Низамов. На сцената се изявиха двете театрални групи в начален и прогимназиален етап на обучение, а гостът първо влезе в ролята си на режисьор, а след това на бис показа и какво може като актьор.

Той предизвика с театрална задача и ръководителките на двете театрални групи, за да покажат и те какво могат пред децата.

Празникът завърши със забавен урок по танци с ръководител Лилия Мъхчиева от Танцова школа „All Steps – Всички стъпки“ – Ямбол, а за финал накрая в двора на училището се изви кръшно хоро.

Предишна Заповед ТБО 2023

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени