Община „Тунджа“ празнува 145 г. Освобождение пред Мемориала на загиналите руски войни и опълченци

DSC04113

Община „Тунджа“ празнува 145 г. Освобождение пред Мемориала на загиналите руски войни и опълченци

С 20-метров национален флаг, разпънат на химна на Република България, започна тържественото честване на Трети март и 145 години от Освобождението от турско робство в община „Тунджа“. В лесопарк „Бакаджик“ пред Мемориала на загиналите руски воини от 30-та пехотна дивизия и български опълченци отново се събраха жители и гости на общината, за да отдадат почит и да се поклонят пред отдалите живота си за българското освобождение.

Патриотичният рецитал на деца самодейци към НЧ „Светлина 1928“ с. Роза и песните „Хубава си, моя горо“ и „Богдан Калинка думаше“, изпълнени от певиците на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“, огласиха Бакаджиците.

„Трети март е нашият празник! Нашето време за почит, но и време да се вгледаме в миналото и да се замислим за него. Миналото не можем да върнем или променим, но можем да анализираме и да се учим от грешките, да следваме блестящите примери и да чертаем нови пътища към бъдещето. Свободата във всичките й форми е важно да пазим и сега. Тя лесно се губи, но трудно се извоюва!“, каза в приветственото си слово кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев.

Архиерейският наместник Архимандрит Димитрий в съслужение със свещеноиконом Стоян отслужиха заупокойна молитва за загиналите за свободата на отечеството ни.

С едноминутно мълчание беше почетена паметта на загиналите, а паметникът беше отрупан с венци и цветя от представители на институции, сдружения, клубове, организации и граждани.

Отворена за поклонение беше и църквата „Св. Александър Невски“ – първият храм-паметник, издигнат в чест на руско-българската бойна слава.

Участието на клуб „Традиция“ и на Мотоклуб „Ездачите“ обогати тържественото честване на националния празник.

Предишна Георги Георгиев, кмет на Община „Тунджа“: Честит национален празник!

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени