Община „Тунджа“ откри обновената сграда на детската градина в с. Крумово

DSC01072

Община „Тунджа“ откри обновената сграда на детската градина в с. Крумово

Община „Тунджа“ откри официално обновената сграда на детска група „Люляче“ в с. Крумово. Церемонията се превърна в празник на цялата местна общност, за която обновлението е осъществена мечта – децата на с. Крумово да бъдат обучавани в модерна, светла и просторна детска градина.

Основният ремонт на сградата е на стойност 178 014 лв., финансиран по Програмата за развитие на селските райони по процедура на МИГ –  Тунджа, мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ и с общински средства за компенсиране на инфлацията. Отделно е осигурено и оборудването и обзавеждането на сградата.

Това е второто обновено детско заведение в общината през тази година, след откриването на новата сграда на втората детска група на с. Роза, построена изцяло с общински средства.

Празникът започна с водосвет, отслужен от  отец Стоян. С поздрав към родители и учители се обърна Теодора Славова, директор на ДГ „Кольо Тенев“, част от която е детската група в с. Крумово. Тя благодари на Община „Тунджа“ за успешната реализация на проекта и пълната подкрепа.

„Обновената сграда на целодневна детска група „Люляче“, с. Крумово, е общностен проект и общностно дело, за което работихме всички заедно – родители, екипа на детската градина, кмета и жителите на село Крумово, общинските служители, архитекти, проектанти и строители“, каза в приветствието си кметът Георги Георгиев. Той подчерта, че за Община „Тунджа“ предучилищното образование е ценност и ръководството ще продължи да отстоява политиката за съхраняване и обновяване на детските заведения, за да остават младите хора в общината.

Председателят на Общински съвет Нели Славова подчерта в приветствието си, че няма по-добра инвестиция в общината от направеното за децата на „Тунджа“ и сподели, че за нея като бивш директор на ДГ „Кольо Тенев“ този ремонт е реализирана мечта.

Гости на празника бяха и зам.-кметовете Димитър Димитров и Светозар Грозев, секретарят Галина Иванова, кметът на с. Крумово Димитър Гочев, директори на детски градини.

Децата на Крумово пяха, рецитираха и танцуваха, поздрав към тях отправиха и деца от другите групи на ДГ „Кольо Тенев“.

Предишна Младежкият фестивал „Тунджа-творчество и иновации“ събира в Безмер младите хора на община „Тунджа“

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени