Работно време ЦАО: Понеделник - Петък 08:00 - 17:00

Община „Тунджа“ дари 5000 лв. за рехабилитация на малкия Виктор от с. Кабиле

01

Община „Тунджа“ дари 5000 лв. за рехабилитация на малкия Виктор от с. Кабиле

Първите средства от Коледния благотворителен бал – 5000 лв., вече са приведени за рехабилитацията на 6-годишния Виктор от с. Кабиле. За да покажат голяма си гордост – първите самостоятелните крачки на Виктор след поставянето на ботокс в турската клиника в Истанбул, при кмета Георги Георгиев и ръководството на Община „Тунджа“ дойдоха Виктор и неговите родители.

„Най-голямата радост за нас и за всички дарители е напредъкът на Виктор. Толкова е различно състоянието му от това, което беше в края на 2019 г., когато се видяхме за първи път“, не скри вълнението си Георги Георгиев. Той поздрави родителите за всеотдайността и борбеността и ги увери, че могат да разчитат на подкрепата на общината и занапред.

От 2019 г. момчето посещава детската градина в с. Кабиле, защото иска да е сред своите връстници. За три години, откакто е започнала рехабилитацията му в клиника в Истанбул и откакто го подкрепя община „Тунджа“, напредъкът в развитието му е огромен – той общува с околните, винаги е усмихнат и не спира да върви, подкрепян от баща си, а вече прави и първите си самостоятелни крачки. През две седмици семейството е на рехабилитация в Истанбул, затова са им необходими и средства, но резултатът е видим и постиженията в здравословното състояние на момчето са огромни.

Майката и бащата на Виктор благодариха на кмета Георги Георгиев и на дарителите за подкрепата и споделиха, че в турската клиника му викали „момчето на общината“.

Със средства от благотворителните балове и инициативи Община „Тунджа“ подкрепя малкия Виктор от началото на 2020 година. Досега само за неговата рехабилитация през годините са предоставени 34 000 лв. С последните дарени средства семейството спокойно ще замине за следващата рехабилитация на 2 февруари 2023 г.

Предишна Открит е новият храм „Покров на Пресвета Богородица“ в с. Завой

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени