Кукерите от „Тунджа“ в National Geographic

Кукерите от „Тунджа“ в National Geographic

На 08 януари 2021 г. в залата на община „Тунджа“ бе представен януарския брой на National Geographic за България. В неговата секция „Земя на кукери“ централно място е отредено за снимка на кукерската група на село Чарган. Снимката е направена на специална фотосесия през м. февруари 2019 г., а участници в нея са Иван Ганев, Димитър Атанасов, Стоян Андонов и Стоимен Петров.

Кукерската група на село Чарган е основана през 1938 г. и всяка година без прекъсване представят ритуала както в родното си село, така и на регионални, национални и международни фестивали, и са носители на многобройни награди.

Фотограф е Иво Данчев, почитател на маскарадните традиции в България и автор на всеки един кадър в списанието, а негова голяма цел е създаване на книга представяйки различните групи и ритуали пресъздавани от маскарадните групи в България.

За община „Тунджа“ и жителите на село Чарган е гордост, че тази фотография ще популяризира още повече богатството, красотата и съхранените кукерски традиции на Тунджа.

Предишна Богоявление в община „Тунджа“

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени