Работно време ЦАО: Понеделник - Петък 08:00 - 17:00

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев настоява държавата да съгласува своевременно големите пътни ремонти

G. Georgiev 1

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев настоява държавата да съгласува своевременно големите пътни ремонти

За по-ранно предварително съгласуване с общините на големи ремонти, за които се налага пренасочване на движението изцяло по общинска пътна мрежа, апелира кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев заради затварянето на пътя за 22-ра авиационна база „Безмер“.

По повод на изграждане на надлез по жп линията Пловдив – Бургас в жп участък Безмер – Завой е затворен за движение пътят от с. Безмер към авиобазата. В момента движението е пренасочено по общински път с дължина 4 км, който преминава край производствените корпуси на фирма „Градус“. Пътят не е в добро експлоатационно състояние, но за цялостното му преасфалтиране са необходими 1,3 млн. лв., които не могат да бъдат осигурени от бюджета на общината.

Дори държавата да осигури целево средствата, е необходимо да бъде избран изпълнител и ремонтните дейности могат да започнат най-рано през пролетта, коментира още Георги Георгиев.

Община „Тунджа“ е засегната и от пренасоченото движение по общинския път Калчево – Симеоново заради ремонт на първокласния път за ГКПП – Лесово в участъка между селата Окоп и Тенево. Засиленият трафик допълнително влоши състоянието на общинския път, което наложи  спешно извършване на асфалтови кърпежи.

Според кмета на община „Тунджа“ е необходимо общинските пътни участъци, по които ще се отбива движението, да бъдат предварително ремонтирани.

Предишна Проект за план сметка за ТБО за 2023 г.

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени