Работно време ЦАО: Понеделник - Петък 08:00 - 17:00

Илинденският събор в с. Дряново събра за 158-ми път тунджанци от близо и далеч

DSC07316

Илинденският събор в с. Дряново събра за 158-ми път тунджанци от близо и далеч

Илинденският събор в село Дряново отново събра над 1000 души на 158-то си издание. Едно от най-малките тунджански села се превърна в най-оживеното място в цялата община и показа силата на тунджанската общност, спазвайки вековната традиция и успявайки да обедини хиляди в обичта им към родното и към фолклора.

Преди началото на събора стотици извървяха пътя към параклиса с аязмото с лековита вода, за да се помолят за здраве и благополучие. Сред тях бяха и ръководството на община „Тунджа“ и кметът Георги Георгиев, който запали свещ за здраве и благоденствие на тунджанци.

Кметският наместник Мария Иванова поздрави присъстващите на празника на приемствеността, който обединява малки и големи и пази жив духа на дряновци.

Кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев благодари на всички, които идват в Дряново, обединени от чувството за род, принадлежност и вяра и изрази увереност, че съборът ще продължи да сплотява и идните поколения, за да продължат и те да пишат новите страници от вековната му история. Той подчерта, че тази година е по-специална за дряновци, защото се навършват 130 години, откакто селото носи своето име, преименувано с княжески указ.

Гости на празника бяха и заместник-кметове, секретаря на общината, общински съветници, кметове и кметски наместници и почетният гражданин на Община „Тунджа“ Янка Лилова.

Организаторите – кметство с. Дряново, Народно читалище „Светлина-2004“ и Община „Тунджа“, отново бяха подготвили богата празнична програма, а водещата Жана Николова направи празникът още по-колоритен.

За начало хлопките на кукерите от с. Кабиле огласиха площада на селото, за да възвестят, че по тези земи ще царува доброто, а танцьорите на селото и техни приятели показаха красотата на тракийските песни и танци.

Танцов състав „Ромбана“ и клуб „Хоро“ към НЧ „Съгласие – 1862“ гр. Ямбол отново представиха богатата си танцова програма и бяха истински символ на приемствеността, предаваща се от големи към малки, водени от любовта към родното.

Пищната заря приповдигна още повече градуса на настроението, а на концерта на народната певица Ваня Вълкова и музикантите Пламен Сидеров и Петър Войников хората се веселиха от сърце, извивайки дълги хора.

Предишна Търг „Продажба на маркирани количества стояща тополова дървесина на корен в Обект №2303 в землището  на с. Коневец, ОГТ на Община „Тунджа”

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени