Работно време ЦАО: Понеделник - Петък 08:00 - 17:00

Благотворителният бал на община „Тунджа“ събра рекордните 76 569 лв. за тунджанските деца и младежи

Благотворителният бал на община „Тунджа“ събра рекордните 76 569 лв. за тунджанските деца и младежи

Рекордната сума от 76 569,25 лв. събра Тринадесетият коледен благотворителен бал за тунджанските деца и младежи, с което община „Тунджа“ отново доказа, че това е най-мащабното благотворително събитие в региона, успяло да утвърди традицията на тунджанската благотворителност.

Цялата тунджанска общност отново се включи в благотворителната кампания с откупуване на покани, с дарения на експонати за търга на бала, с изработка на коледни сувенири и на кулинарни изкушения, а самият бал събра близо 200 гости в подкрепа на „Тунджанската Коледа“.

25 експоната, с начална тръжна цена 6950 лв. участваха в търга, който беше най-успешният в досегашната 13-годишна история, защото с наддаванията си гостите направиха откупки за общо 34 900 лв.

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански откупи тортата с поканата на бала, която е направена по рисунка на Елина Василева на 9 г. и я изненада, като й я подари. Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин удвои стипендията, която ежегодно дарява за тунджански студенти, за да подкрепи и тунджански ученици. Стоян Проданов направи дарение и откупи картината „Зов“ на Кольо Инджов и я подари на кмета Георги Георгиев, за да можа да я изкара и на следващия търг.

Висока откупна цена достигнаха кукерска маска, изработена от Божийдар Желязков от Могила и реплика на златната маска на Терес.

Основен акцент на търга отново се превърна дареният експонат от президента Румен Радев – този път това беше дърворезба, получена от НУФИ „Филип Кутев“ гр. Котел. Закупи я дъщерята на Таня и Теодор от фирма „Пеликан агро“, за да направи подарък на майка си.

Стоян Александров отново дари средства за стипендии на тунджански ученици от ПГЗ „Христо Ботев“, но този път стипендиите ще бъдат три, а Неда Карска дари средства за тунджански абитуриенти в неравностойно положение, които да им помогнат за бала.

Откупените печена пуйка и сладкарското изкушение „Коледни къщички“ бяха дарени на Дневния център за пълнолетни с увреждания „Св. Франциск“ с. Веселиново.

Присъстващите направиха много дарения, откупки, бяха щедри и на коледния и кулинарния базар, за да се стигне до рекордната сума, надхвърлила 76 500 лв. От покани са постъпили 21 679,25 лв. (някои са заплатени в евро), от дарения – 16 696 лв., от търга – 34 900 лв., а от коледния и кулинарния базар – 3294 лв.

В програмата участваха малката Димана и брат й Янимир от Маломир, които също са получавали подкрепа от община „Тунджа“, Гая, Полина и Йоана от Студия по изкуствата „Белканто“, танцьори от Клуб по спортни танци „Тандем“, Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ и певицата Величка Русева, която е автор на текста и на музиката на химна на общината.

„Поклон пред вас!“, обърна се кметът на община „Тунджа“ към дарителите, оповестявайки в края на вечерта рекордната сума, с която през 2022 г. ще бъдат подкрепени тунджанските деца и младежи.

Предишна ВиК-аварии, ремонти и спиране на водата на 17 декември 2021 г.

пл. Освобождение 1, 8600 гр. Ямбол

Работно време:

Администрация:

Понеделник – Петък

8:00 – 12:00 13:00 – 17:00

ЦАО:

Понеделник – Петък

8:00 – 17:00

Абонамент за новини от общината

Абонамент за получаване на последните новини и информация от община Тунджа на вашата електронна поща:

© 2021. Община Тунджа. Всички права запазени